Wat zijn de kosten van onze diensten

Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over de kosten, vergoedingen en regelingen ten behoeve van onze dienstverlening. De tarieven voor beschermingsbewind zijn door de minister bepaald en worden door de Rechtbank in de beschikking vastgesteld.

Deze tarieven zijn dus bij alle professionele bewindvoerders hetzelfde. Kunt u deze kosten zelf niet betalen? Dan kan er in veel gevallen bijzondere bijstand aangevraagd worden, wat wij voor u verzorgen. Voor het jaar 2020 heeft de minister de tarieven voor bewindvoering aangepast.  

“In veel gevallen heeft de cliënt geen kosten, wij vragen dan bijzondere bijstand aan voor onze kosten”

De tarieven voor bewindvoering, mentorschap en curatele in 2020 zijn vastgesteld door het Ministerie van Justitie & Veiligheid.

Bewindvoering zonder schulden

96,12
Maandelijks
 • Ex BTW

Bewindvoering met schulden

124,31
Maandelijks
 • Ex BTW

Curatele zonder schulden

209,33
Maandelijks
 • Ex BTW

Curatele met schulden

239,98
Maandelijks
 • Ex BTW

Mentorschap

96,12
Maandelijks
 • Ex BTW

Testamentair Bewind

1% van het onder bewind gestelde vermogen

Uitgebreid kostenoverzicht, prijzen inclusief BTW. Mocht u de kosten niet zelf kunnen betalen, dan kan er in veel gevallen bijzondere bijstand aangevraagd worden voor onze kosten. Dit geldt ook voor eenmalige kosten. Neem contact met ons voor meer informatie. 

Tarieven bewindvoering

De tarieven voor beschermingsbewind worden jaarlijks vastgesteld door het Landelijk Overleg Voorzitters Civiele- en Kantonrechtbanken (LOVCK). Er wordt onderscheid gemaakt tussen standaard en problematische schulden. Vaneveld Bewindvoering BV hanteert deze tarieven van het LOVCK.

De tarieven per 1 januari 2020, inclusief 21% BTW, zijn:Bedrag 
Eén persoons bewindvoering zonder schulden (per maand)€       116,26 
Één persoons bewindvoering met schulden (per maand)€       150,44 
Intake / opstart één persoons bewindvoering€       657,03 
Eind rekening en verantwoording één persoon€       246,84 
   
Twee persoons bewindvoering zonder schulden (per maand)€       139,55 
met schulden van één persoon (per maand)€       160,02 
met schulden van twee personen (per maand)€       180,49 
Intake /opstart twee persoons bewind€       787,71 
Eind rekening en verantwoording twee personen€       296,45 
   
PGB Beheer€       614,68 
Ontruiming / Verhuizing / Verkoop woning€       410,19 
Extra werkzaamheden per uur€         82,04 

Hebt u een laag inkomen en/of schulden? Dan worden de kosten van het beschermingsbewind mogelijk betaald door de gemeente. Hebt u een hoog inkomen en geen schulden? Dan moet u een maandelijkse bijdrage betalen voor het beschermingsbewind.

Voor verdere informatie over de tarieven kunt u contact met ons opnemen.

Geachte lezer,

Zoals u allen al heeft meegekregen gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december 2020 in een ‘harde’ lockdown. Dat betekent ook dat wij weer volledig thuis gaan werken tot einde datum welke door de overheid zal worden aangegeven. Verlengen zij, dan verlengen wij onze maatregelen ook. Wij zijn helaas genoodzaakt om diverse zaken per direct door te voeren om de druk bij onze medewerkers te verlagen.

 • Gelieve enkel per mail uw verzoeken/vragen indienen, en dat zal binnen 2 werkdagen worden behandeld.
 • Whatsapp gebruiken wij NIET meer! De reden hiervan is dat wij controle willen houden op de verzoeken/vragen, en wanneer een medewerker uitvalt door bijv. COVID kan een collega het niet opvangen.  En wij willen de continuïteit waarborgen.
 • Wij accepteren niemand meer op kantoor
 • Alle afspraken welke zijn ingepland gaan NIET door
 • Zittingen welke door de rechtbank zijn ingepland komen hoogstwaarschijnlijk te vervallen, maar daar bericht de rechtbank u apart over.
 • Telefonische bereikbaarheid enkel van maandag t/m donderdag tussen 10 en 12 uur op het bij u bekende 06 nummer. Het hoofdnummer is NIET bereikbaar daar wij NIET aanwezig zijn op kantoor. Maar voorkeur gaat nog steeds uit naar enkel mailen.

Wij begrijpen dat dit erg vervelend is, maar ook wij moeten ons houden aan de lockdown, en ook de veiligheid waarborgen van zowel u als van onze medewerkers. Ook wensen wij de continuïteit te waarborgen en de druk te verlagen bij onze medewerkers. Wij vanuit Vaneveld Bewindvoering krijgen een hogere werkdruk dan normaal, omdat alles weer digitaal verricht moet worden.

Wij danken u voor uw begrip en dat wij allemaal ons steentje bijdragen.

TELEFOONNUMMERS MEDEWERKERS INCL. WERKTIJDEN KUNT U VINDEN ONDER CONTACT.

Vriendelijke groet,

Brigitte van Mierle